2017: een bijzonder jaar

2017 is bijna voorbij en het nieuwe jaar komt eraan. Die wonderlijke dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw dwingen bijna tot flink wat (zelf) reflectie. Aan 2017 kan ik niets meer veranderen en met 2018 kan ik nog niet aan de slag. Met de Top 2000 op de achtergrond kijk ik dus maar even terug op een bijzonder verlopen jaar. Eind 2016 had ik het nog niet kunnen vermoeden, maar in april 2017 ben ik voor mezelf begonnen als freelance tekstschrijver. En wat ik al helemaal niet had voorzien was dat ik meteen een aantal opdrachtgevers had. Inmiddels heb ik al meerdere leuke en uitdagende opdrachten afgerond. Ik heb hier ontzettend veel van geleerd. Het is heel erg leuk om op een totaal andere manier met schrijven bezig te zijn. Teksten, of ze nu voor en roman zijn of voor een e-learning programma, blijven voor mij een heerlijke puzzel waar ik met veel plezier aan werk.

 

Ouderenzorg

Natuurlijk was dat voor mezelf beginnen niet zo radicaal als bij anderen. Ik werk ook nog steeds in vaste dienst in de ouderenzorg. Dat doe ik met veel plezier. Het waren roerige jaren in deze sector, maar er gloren nu echt verbeteringen aan de horizon. Ik heb er goede hoop op dat in 2018 eindelijk die meer handen aan het bed gaan verschijnen. Dat is hard nodig.

 

Heel veel geschreven

In 2017 heb ik geschreven, heel veel geschreven. Naast het werk aan de professionele schrijfopdrachten schreef ik ook aan een nieuwe roman. Ik hoop natuurlijk dat in 2018 dit boek in de winkels komt te liggen en dat lezers veel plezier beleven aan het verhaal. Ideeën voor nieuwe verhalen spelen alweer door mijn hoofd. Ik kan niet wachten om de pen weer op te pakken en aan iets nieuws te beginnen.

 

De uitdaging voor 2018

Al met al was 2017 een bijzonder jaar waarin ik stappen heb genomen die ik het jaar daarvoor niet had aangedurfd. Maar beginnen aan iets is één ding, doorgaan is de volgende stap. Als freelancer werken is spannend. Schrijven kan ik heel goed, maar het werven van klanten is voor mij een uitdaging. En die uitdaging zal ik in 2018 echt aan moeten gaan!

 

Maar nu geniet ik nog even van de laatste dagen van dit jaar. Nog even rust voor ik er weer flink tegenaan ga. Ik kan nog even dat goede boek uitlezen en mijn huis opruimen. En natuurlijk nog even doelloos voor de TV hangen en genieten van leuke muziek.

 

Ik wens al mijn familie, vrienden, lezers en opdrachtgevers een mooi, gelukkig, gezond en succesvol 2018!