Waar gaat Achter de Geraniums over?

achter de geraniumsDit is niet het jaar van Fay. Ze is gedumpt door haar vriendje en tot overmaat van ramp krijgt ze te horen dat ze reuma heeft. Opeens staat haar hele leven op zijn kop. Voor ze het weet gebruikt ze zware medicijnen en is ze niet meer in staat haar werk als verzorgende uit te voeren. Fay worstelt met haar toekomst. Of heeft ze die niet meer? Is ze gedwongen haar leven achter de geraniums door te brengen?

Vragen waarop geen enkele medische site antwoord geeft dringen zich aan haar op. Kan ze nog wel een vriendje hebben? En als ze dan gaat daten, wanneer vertel je iemand dat je reuma hebt? Bij de eerste date, voor het altaar of nooit? Wat als je date zich opeens gaat gedragen als je arts als je het hem verteld? Kan ze nog wel een gezonde man daten of moet ze een relatie aangaan met iemand die ook chronisch ziek is en die haar goed begrijpt, maar waar ze niet verliefd op is? Kan ze nog wel kinderen krijgen en verzorgen?

En dan haar werk. Fay houdt van haar baan als verzorgende. Moet ze echt weer helemaal opnieuw beginnen? Terug naar school? Net op het moment dat ze dacht zich eindelijk te gaan settelen?

Fay werkt zich met haar kibbelende vriendinnen Nina en Lynn en met haar Star Trek kijkende buurman Michael door deze vragen heen. Ze gaat op een bijzondere reis met verpleeghuisbewoonster mevrouw Park, die op geheel eigen wijze met haar chronische ziekte omgaat. Een wijze die Fay schrik aanjaagt. Of had mevrouw Park geen keus? Heeft Fay nog keus?

Langzaam maar zeker leert Fay haar nieuwe leven te accepteren en rondt ze het verleden af. Dan blijkt er nog een hele leuke en uitdagende toekomst voor haar te zijn.