Wie ben ik?

Voordat je met mij in zee gaat kan ik me voorstellen dat je wat wilt weten over mij. Schrijven is de rode draad door mijn carrière. Ik heb veel verschillende dingen gedaan, maar teksten schrijven deed ik altijd. Na mijn HBO opleiding Nederlands: Vrije Studierichting, een opleiding tot Communicatiedeskundige, gaf ik mijn carrière een hele andere richting door mijn hart te volgen en in de ouderenzorg te gaan werken. Eerst als verzorgende en later als praktijkopleider en trainer. Ook hier stroomt het bloed waar het niet gaan kan en al snel hield ik me bezig met het ontwikkelen en schrijven van trainingen, readers en lesopzetten. Ik volgde de NOBTRA erkende post HBO opleiding tot trainer bij Blankestijn en Partners om die kennis uiteindelijk niet in te zetten voor een groep, maar bij de ontwikkeling van lesmateriaal. Want uiteindelijk is dat wat ik het liefste doe.

Ondertussen schreef en schrijf ik jeugdboeken en romans die werden en worden uitgegeven door uitgevers als De Fontein en Zomer en Keuning. Mijn allereerste boek, ‘De Aardmagiër’, het eerste deel van de uiteindelijk zeer succesvolle vierdelige serie ‘De Macht van het Zwaard’, leverde me meteen de debuutprijs van de Jonge Jury op. Ik volgde een cursus Jeugdboeken Schrijven en deed mee aan wedstrijden waar ik professionele feedback kreeg op mijn verhalen. Mijn schrijfstijl ontwikkelde zich verder. Steeds meer werd ik gevraagd mijn mening te geven over verhalen en manuscripten van anderen, iets wat ik ook erg leuk vind om te doen.

De overstap naar professioneel tekstschrijver leek voor de hand liggend, maar het duurde even voor ik die weg had gevonden. Inmiddels schrijf ik nu ook met veel plezier teksten voor zeer uiteenlopende organisaties en heb ik mijn eigen schrijftraining ontwikkeld.

Lezers zijn het belangrijkste voor een tekst. Als tekstschrijver zoek ik eerst contact met de klant en verdiep me met hem in de lezer. Wie is dat en wat leest hij wel of niet? Hoe sluiten we aan bij zijn behoeftes? Hoe maken we voor hem een tekst pakkend en boeiend? Ik ben inmiddels gewend voor allerlei doelgroepen te schrijven. Mijn teksten kunnen eenvoudig en kort zijn of lang en complex, afhankelijk van de opdracht. Maar altijd streef ik naar een voor die ene lezer rake tekst. Een tekst die binnenkomt. Een tekst die aansluit en die de boodschap daadwerkelijk overbrengt.

Zoek jij zo’n tekstschrijver? Neem dan contact met me op!