De Stadstuin deel 3: Yara

Een half jaar na deel 2 staat de Stadstuin op de rand van de afgrond. Britt leeft weer in de commune en heeft weinig contact met Maud en Yara. Maud wordt moeder van zoon Finn. Ze worstelt erg met het moederschap en de met het beeld dat ze van zichzelf had. Als haar man Rob een aanbod krijgt dat hij niet kan weigeren, komen al hun afspraken over de zorg rond Finn op losse schroeven te staan.

Yara schippert tussen haar werk, haar relatie met Serge, Nova en haar opbloeiende vriendschap met Menno. Menno krabbelt weer langzaam overeind na de breuk met Britt. Hij moet zich echter als investeerder terugtrekken uit de tuin. De tuin dreigt nu failliet te gaan. Yara beseft dat er wat moet gebeuren als ze de erfenis van hun vader niet kwijt willen raken. Toch wordt ze meer en meer opgeslokt door privéproblemen. Als ze zich realiseert dat ze voor het eerst van haar leven echt verliefd is, namelijk op Menno, barst haar thuissituatie uit elkaar. Serge en Nova zijn niet blij met haar uiteindelijke keuze. Nova’s leven wordt bovendien nog wat gecompliceerder doordat Rick, haar biologische vader, onverwachts contact met hen opneemt.

Yara, Maud en Britt beseffen uiteindelijk dat ze de tuin alleen kunnen redden als ze er alle drie volledig voor gaan. Britt keert terug. Zijn ze samen in staat de tuin nog te redden? En wat doet Britts terugkomst met de relatie tussen Yara en Menno?