DE KONINGSKRONIEKEN

De KoningskroniekenDe Koningskronieken is een omnibus en bevat twee verhalen namelijk:

  • ‘De Kroon’ (eerder uitgegeven als het losse boek: De Erfenisjagers)
  • ‘De Tovenaarszoon’

Verhaal

Maura heeft een saai leven. Ze zit op school, de jongen op wie ze verliefd is heeft verkering met een meisje dat meer weg heeft van een barbiepop dan van een mens en ze werkt elke zaterdag in de supermarkt om wat bij te verdienen. Tijd om haar leven te veranderen. Daarom reageert ze op een vreemde advertentie waarin sterreporters gevraagd worden. Maar in plaats van sterren te ontmoeten, belandt ze in een vreemde wereld waarin ze achterna gezeten wordt door huurmoordenaars, tovenaars en goblins. Al gauw verlangt Maura weer terug naar haar oude leventje, maar dan is het al veel te laat.

De Kroon

In ‘De Kroon’ krijt Maura haar eerste vreemde opdracht als sterreporter. Ze moet een artikel schrijven over de Koningin van Randarra, die echter van de aardbodem verdwenen lijkt. Het volk van Randarra, een volk van anti-magiërs, is volledig uitgeroeid door de tovenaars. Die tovenaars hebben helaas ook een huurmoordenaar ingehuurd om Maura uit te schakelen. Hij moet echter wel snel zijn want Maura wordt ook al achterna gezeten door een leger goblins en een stel draken. Samen met de koningshuislievende vampier Matéo en zijn kennis Techam probeert Maura te ontrafelen wie de nieuwe erfgename van de kroon van Randarra is. Tot haar schrik blijkt dat uiteindelijk een oude bekende te zijn.

De Tovenaarszoon

Als Soltar, de leider van de Tovenaars vermoord wordt, is het aan Maura de enige nog levende zoon van Soltar op te sporen. Soltar blijkt opeens duizenden zonen te hebben want iedereen wil aanspraak maken op zijn blauw zwavel bron. Dan duikt er ook nog een weerwolf op in Sar-Amag. Diep in het Tovenaarsrijk komt het tot een verrassende ontknoping.

Ontstaansgeschiedenis

Al voordat ik ooit begonnen was aan ‘De macht van het zwaard’ wilde ik verhalen schrijven over de twee vampieren Matéo en Techam. Ik wist alleen niet hoe. Ik heb tientallen eerste hoofdstukken liggen met verhalen over deze twee en zelfs een compleet boek. Eindelijk, na veel experimenteren, heb ik de juiste vorm gevonden voor deze serie. Over het eerste deel, ‘De Kroon’ heb ik nog geen half jaar gedaan.

Herkomst van namen

Ook in dit verhaal heb ik de meeste namen zelf verzonnen. Hoofdpersoon Maura is vernoemd naar actrice Maura West (geen familie), die Carly Tenney speelt in de Amerikaanse soap As the World Turns. Ook de naam Matéo komt uit een soap waarover ik eens wat had gelezen. Hananjar is vernoemd naar Hananja, de leider van een van de chimpansee groepen in Monkey World (Engeland) waarvan de belevenissen vaak worden uitgezonden op Animal Planet.

‘De Koningskronieken’ weetjes

  • Het was de bedoeling dat de bar ‘De Zwarte Egel’ in de mensenwereld zou staan. Dat bleek toch niet werkbaar en nu ligt de bar in het Havenkwartier van Sar-Amag.
  • Raftar, de leider van de stad Sar-Amag, zou oorspronkelijk een vampier zijn. Nu is hij wat anders. Wat denk jij wat hij is?
  • Maura zou eerst als secretaresse gaan werken op het advocatenkantoor van Silverberg en Goudenstein. Maar als secretaresse kom je de deur niet uit. Vandaar dat ze sterreporter is geworden.