VuurdrakenDE VUURDRAKEN

Het boek ‘De Vuurdraken’ verscheen in 2006 bij uitgeverij De Fontein. De omslagtekening van dit boek is van Wim Euverman.

Verhaal

‘De Vuurdraken’ gaat over de zestienjarige Andra die bij een aanval van de vuurdraken, één van de vier Grote Draken soorten, haar ouders, zusje en verloofde verliest. Zelf wordt ze gered door de beruchte struikrover Aylen de Zwerver. Als ze hoort dat Aylen uit is op de ondergang van de vuurdraken, wil ze maar één ding: met hem mee reizen zodat ze wraak kan nemen. Als Aylen haar tenslotte meeneemt, komt ze er echter al heel gauw achter dat Aylen niet is wie hij voorgeeft te zijn. Zijn vreselijke verleden maakt het hem onmogelijk om zelf de vuurdraken te verslaan. Totaal onverwachts komt Andra erachter dat zij een heel belangrijke rol moet spelen in de geschiedenis van de Grote Draken.

Ontstaansgeschiedenis

Direct na het afronden van ‘De macht van het zwaard’ ben ik aan dit verhaal begonnen. Oorspronkelijk zou ook dit een serie van ongeveer vier delen worden, maar mijn uitgever wilde dit keer graag één boek. Toen moest ik e.e.a flink inkorten, wat nog een hele opgave was. Ik heb dit verhaal ondanks dat vrij snel geschreven. Binnen een half jaar was het klaar. Het heeft daarna nog een hele tijd op de plank gelegen voor het daadwerkelijk uitgegeven werd.

Herkomst van de namen

Net als in ‘De macht van het zwaard’ heb ik ook in dit verhaal de meeste namen zelf verzonnen. De naam en het personage van Aylen had ik al heel lang in mijn hoofd zitten. In dit verhaal kon ik hem eindelijk een hoofdrol geven. De naam Emmerald komt van een buitenwijk van Delft. Ik vond dat heel erg mooi klinken.

Maevens schip ‘De Haelve Maen’ is vernoemd naar een beroemd schip uit de Nederlandse geschiedenis.

‘De Vuurdraken’ weetjes

  • ‘De Vuurdraken’ zou oorspronkelijk vier delen worden. Het eerste deel zou ‘Aylen de Zwerver’ gaan heten.
  • ‘De Vuurdraken’ was eind 2004 al klaar, maar is pas in 2006 uitgegeven.
  • Mijn favoriete personage uit dit boek is de tovenaar Kalmasser de Zwarte. Hij laat duidelijk zien dat de grens tussen goed en slecht soms moeilijk te trekken is.