Ja, het is zover: mijn nieuwste boek ligt in de winkels en ik ben er onwijs trots op. ‘Maud’ is het eerste deel van mijn nieuwe trilogie over ‘De Stadstuin’. Deze serie gaat over drie zussen die jaren geleden een Amsterdamse stadstuin hebben geërfd van hun vader. Tot nu toe vond geen van hen het echt nodig om naar de tuin om te kijken. Maar als de zussen op een dag bericht krijgen dat de Stadstuin aan de rand van de afgrond staat, hebben ze geen keus dan zich in dit stukje grond te gaan verdiepen.

 

Maud: oudste zus

Maud is de oudste van de drie zussen. Zoals gewoonlijk wordt zij door Yara en Britt opgezadeld met het werk dat de Stadstuin met zich mee brengt. En daar heeft ze nu net even geen tijd voor. Ze staat op het punt een felbegeerde promotie te krijgen waarvoor ze jaren keihard heeft gewerkt. En dan is er natuurlijk nog de hartenwens van haar partner Rob om een gezin te stichten. Dus ook zonder die tuin heeft Maud meer dan genoeg aan haar hoofd.

 

Helaas laat de situatie rond de Stadstuin zich niet zo makkelijk oplossen. Dus ziet Maud zich weer geconfronteerd met haar zussen met wie ze het liefst zo min mogelijk contact wil hebben. Dat is in het geval van jongste zus Britt niet zo moeilijk, want die leeft in een Franse commune, maar Yara, een tienermoeder, blijft maar om geld vragen om plantjes en groenten voor de tuin te kopen. Maud wil haar aandeel in de tuin zo snel mogelijk kwijt zodat ze van al het gezeur af is. Maar als haar aandeel in handen komt van projectontwikkelaar Menno Eermans worden haar problemen alleen maar groter.

 

Stadstuin: Feelgood roman

Dit boek is een heerlijke feelgood roman die je met dit prachtige weer lekker op het strand of in je Stadstuin kan lezen. Zoals gezegd ben ik heel erg trots op dit boek. Het is een heel ander verhaal geworden dan mijn voorgaande romans. Bovendien ben ik tijdens het schrijven erg gehecht geraakt aan de zussen Maud, Yara en Britt. Volgens mij zijn zij echt vrouwen van deze tijd die worstelen met herkenbare problemen. Bovendien zijn ze heel verschillend en dat is voor mij als auteur natuurlijk helemaal leuk. Op dit moment ben ik aan het schrijven aan het tweede deel van de Stadstuin. Dat gaat over jongste zus Britt. Het boek is al behoorlijk gevorderd en toch blijven de ideeën maar komen. Dus ik hoop dat jullie deze serie met net zoveel plezier lezen als ik het schrijf!