Zo’n 15 jaar geleden verscheen mijn eerste jeugdboek: ‘De Aardmagiër’, het eerste deel van ‘De Macht van het Zwaard’. Lezers trokken met hoofdpersoon Cyane een nieuwe fantasievolle wereld in om daar met haar allerlei spannende avonturen te beleven. ‘De Macht van het Zwaard’ werd een groot succes en verscheen later in de vorm van twee omnibussen en tenslotte in een super dikke enkele omnibus. Daarna stapte ik als auteur in een andere, wat meer duistere wereld, die van ‘De Koningskronieken’ uit 2008. Maura, vergezeld door de vampiers Matéo en Techam liep vol tegen de zwarte kant aan van het leven in de ondergrondse stad Sar-Amag. ‘De Koningskronieken’, een boek dat twee verhalen bevat, bleek voorlopig mijn laatste jeugdboek. In 2011 verscheen mijn eerste roman voor volwassenen ‘Cameramania’.

Heimwee

Met heel veel plezier schreef en schrijf ik nu romans die gaan over vrouwen die worstelen met de gewone (nou ja, min of meer) zaken uit het leven. Op dit moment staat mijn trilogie ‘De Stadstuin’ volop in de belangstelling en inmiddels ben ik begonnen aan een nieuw boek vol zon, zee en strand. De fantasievolle werelden van ‘De Macht van het Zwaard’ en die van ‘De Koningskronieken’ leken voorgoed achter mij te liggen. Maar ik had heimwee, heimwee naar het schrijven voor kinderen en heimwee naar de werelden waar ik bepaal wat er gebeurt. Want dat maakt het schrijven van Fantasy zo leuk.  Als auteur schep je een hele eigen wereld met eigen wetten en regels en vooral heel veel bijzondere personages. Ik miste dat. Daarnaast had ik nog een grote droom: een kostschool verhaal schrijven.

‘Droomprinsen en Echte Jongens’

Nu, tien jaar na mijn laatste jeugdboek is het dan eindelijk zo ver! ‘Droomprinsen en Echte Jongens’ is verschenen. De grote inspirator van mijn nieuwe jeugdboek is Enid Blyton al kwamen in haar boeken natuurlijk geen draken, eenhoorns en dwergen voor. Ontelbare keren heb ik de verhalen rond Pitty en de Dolle Tweeling gelezen. Mijn nieuwe jeugdboek is een kleine ode aan die boeken. Het is een kostschool verhaal, maar dan een beetje anders. Een paar dingen heeft het boek echter gemeen met de boeken van Enid Blyton: avonturen, opbloeiende vriendschappen en bijzondere docenten. Dus ga mee met Kaja, Klarijn en Maren en start met je eerste jaar op de Oswald de Tragische School.