Voor een flink aantal van jullie zal dit als een volkomen verrassing komen, maar mijn nieuwe Fantasyboek  ‘Hart van de IJsworm’ is nu hier te koop.

Bij lezers die me al wat jaren volgen gaat er misschien een lampje branden bij het horen van de titel. Wat is er nu allemaal aan de hand?

 

Fantasyboek ‘Hart van de IJsworm’

 

‘Hart van de IJsworm’ is het verhaal van Asara, een jonge vrouw die zich al jaren uitgeeft voor magiër maar dat niet is. Als ze door haar gebrek aan kennis haar land Wendaal niet kan beschermen tegen voormalig bondgenoot Yder, blijkt haar bedrog gruwelijke gevolgen te hebben. Asara vlucht als enige overlevende weg van het koninklijk paleis en belandt op de boot van ijswormvisser Jarl. Jarl heeft alle redenen om magiërs te haten. Toch zijn Asara en Jarl aan elkaar overgeleverd. Asara is wanhopig opzoek naar het bewijs dat het niet haar schuld is dat duizenden mensen de dood hebben gevonden door Yders verraad. Waarom viel Yder Wendaal aan? Op deze vraag moet Asara een antwoord hebben. Dit antwoord blijkt verborgen in de dieptes van de zeeën van de IJslanden waar de ijswormen leven.

 

Boek met een lange geschiedenis

 

Mijn Fantasyboek  ‘Hart van de IJsworm’ heeft al een lange geschiedenis. Het zou uitgegeven worden, maar dat is helaas niet doorgegaan. Vervolgens eindigde het zeer hoog bij een wedstrijd van de grootste Fantasy uitgever van Nederland: Luitingh, maar helaas leverde ook dat niets op. En dus zat ik met een manuscript dat al had bewezen goed genoeg te zijn om als boek te verschijnen maar dat desondanks toch nog bij mij op de plank lag. Het aantal Fantasy Uitgevers in Nederland is zeer beperkt en dus heb ik een drastisch besluit genomen. Ik heb het in eigen beheer uitgegeven.

 

Nogal een dingetje

 

Ik denk dat alleen andere auteurs dit wellicht begrijpen, maar een boek uitgeven in eigen beheer is nogal een dingetje. Daar kleven bepaalde vooroordelen aan. Ja, zelfs ik heb er gemengde gevoelens over ook al sta ik volledig achter mijn besluit. Dit boek moest er gewoon komen. En nu is het er en ik ben trots. Het is een spannend, romantisch verhaal dat je meesleept in een hele nieuwe wereld. Het is mijn eerste Fantasyboek voor volwassenen. En ik weet zeker dat het meer dan het lezen waard is! Maar je hoeft mij niet op mijn woord te geloven. Lees hem zelf maar!