Ik schrijf teksten voor allerlei soorten bedrijven en websites. De opdrachtgevers waarvoor ik werk komen uit allerlei sectoren. Zij komen bij met allerlei soorten vragen. Hieronder vind je een lijst van mijn opdrachtgevers en de opdrachten die ik voor hen doe of heb gedaan.

Noordhoff Uitgevers: Uitgever van educatief materiaal. Ik ontwikkel en schrijf leerpaden voor e-learning programma’s. Ik heb leerpaden geschreven over Delier en Casemanagement. Voor een leerpad formuleer ik leerdoelen passend bij de doelgroep. Naast het schrijven van theorie ontwikkel ik ook casussen. Soms schrijf ik een videoscript.

EnToenTV: Website voor jeugdsentiment en nostalgie. Voor deze website schrijf ik artikelen over TV series, boeken en andere leuke dingen van weleer. Artikelen die gepubliceerd zijn gaan onder andere over: Retro Comedy’s, Geweldige Tekenfilms van Vroeger, Meidenboeken die we verslonden, enzovoort.

Blauwe Monsters: Internet Marketing Bureau. Als SEO tekstschrijver schrijf ik blogs over uiteenlopende onderwerpen.

Ervaring

Behalve voor bedrijven werk ik ook regelmatig voor individuen. Zij vragen regelmatig mijn advies over de volgende zaken:

  • Manuscript beoordeling
  • Beoordeling van teksten voor bepaalde doelgroepen, readers en websites
  • Beoordelen van de opbouw van een training
  • Schrijftips

Ik geef gericht feedback en je ontvangt een uitgebreid rapport. Van te voren bepalen we samen de doelgroep en we bekijken hoe de tekst moet worden opgebouwd. Ook krijg je praktische tips over de opbouw van een tekst. Hiermee kun je later ook zelf aan de slag. Wil je meer hierover weten? Kijk dan hier of neem contact met mij op.

Dit vinden opdrachtgevers van mijn werk:

‘Annemieke heeft een prettige vlotte schrijfstijl die goed aansluit bij de doelgroep.
Ze weet een goede structuur voor de tekst neer te zetten en heeft oog voor detail.
Ze houdt zich altijd aan de planning en verwerkt eventuele feedback deskundig zodat we mooi resultaat neerzetten.’
Simone Ketelaars. Eindredacteur Noordhoff Health – Campuscare VVT

‘Ik ken Annemieke als een vakvrouw  zij is heel deskundig op alles wat te maken heeft met taal in woord en geschrift. Ik heb een workshop ontwikkeld en ik heb haar gevraagd om mijn lesopzet na te kijken en dit te controleren op lay-out, spelling en grammatica. De feedback en verbeterpunten die zij mij teruggaf gaven mij de ruimte om te leren en te reflecteren. Ik kon hier veel mee en hebt dit in mijn uitwerking van de lesopzet kunnen gebruiken en toepassen. Annemieke heeft een prettige manier van communiceren en haar kennis kwam hier duidelijk in naar voren. Zij heeft mij ook de ruimte gegeven om mee te denken. Dit sloot goed aan bij mijn verwachtingen. Annemieke, dank je wel  en ook voor je interesse en betrokkenheid over de inhoud van mijn workshop!’

Jolanda Bouwman. Trainer Workshop Verbinding Door Contact .  

Contact maken met mensen met dementie