Het is warm, heel warm, maar na een heerlijke vakantie in Drenthe heb ik toch mijn schrijfbezigheden weer opgepakt. Van een zomerstop lijkt dit jaar toch even geen sprake. Toen ik terugkwam wachtte eerst het afronden van een leerpad dat ik voor Noordhoff Health aan het schrijven ben. Een hele leuke opdracht, die ik met veel plezier heb gedaan. Daarnaast gaan de blogs, die ik voor een internetmarketing bedrijf schrijf ook gewoon door. De afgelopen maanden heb ik me ook met iets heel nieuw beziggehouden. Ik heb een verhaal geschreven voor Uitgeverij Marken. Marken geeft de series rond onder andere Anne Maas uit en het kan natuurlijk niet missen met mijn achtergrond: ik heb een Anne Maas verhaal geschreven.

Schrijven met personages van een ander

De romanfiguur Anne Maas, een traumatoloog, gaat inmiddels al dertig jaar mee. Als auteur van deze reeks krijg je de personages letterlijk op een briefje aangeleverd. Je schrijft dus met personages van een ander. Dat vind ik een hele leuke uitdaging. Er zijn natuurlijk regels over wat mag en niet mag en de roman speelt zich af in een bepaalde setting die ik ook niet heb verzonnen. Maar mijn eerste verhaal is gepubliceerd en ik ben inmiddels met veel plezier begonnen aan het tweede verhaal. Ik ben er ook trots op dat ik voor een reeks die al zo lang bestaat, mag schrijven. En opeens vind je mijn verhalen dan ook terug in bijna elke supermarkt!

Droomprinsen en De Stadstuin

Ondertussen zijn mijn boeken ‘Droomprinsen en Echte Jongens’ en ‘Britt’, het tweede deel van ‘De Stadstuin’ ook nog gewoon te koop. Beide zijn het heerlijke boeken om te lezen bij het zwembad en op het strand. Het leuke is dat je op Facebook nu helemaal gratis en voor niets ‘Maud’ kan lezen zodat je helemaal bij bent als je aan ‘Britt’ begint. Doen hoor! En voor degenen die alle twee de delen al gelezen hebben: geen nood: deel 3, ‘Yara’ ligt bij de drukker dus nog heel even geduld!

Naar Texel

Ik zou het dolgraag willen, maar dat zit er nog niet in: een tripje naar Texel, mijn favoriete Waddeneiland. Toch ben ik er in gedachten heel veel want mijn nieuwe boek gaat zich daar afspelen. Ik ken het eiland inmiddels aardig goed en als jij ook een vaste bezoeker bent, zal je straks, als hopelijk in de zomer van 2020 dit boek verschijnt, veel herkennen. Vooralsnog ben ik vooral bezig met een opzet en de eerste hoofdstukken. Maar de gedachte aan stranden, leuke dorpjes en heerlijke terrassen maken mijn toch al zomerse gevoel compleet. Kortom, geen zomerstop, maar genoeg te doen. Ik wens al mijn lezers een fijne zomer en geniet van het mooie weer!