Met al dat boekennieuws van de afgelopen tijd, kan ik me voorstellen dat je een beetje uit het oog bent verloren wat nu wanneer gebeurt met welk boek. En hoe zit dat eigenlijk met dat nieuwe jeugdboek? Waar gaat het over? Al dat boekennieuws is best verwarrend! Ik zet in dit blog alles voor je op een rijtje.

 

De Stadstuin

Zoals je ongetwijfeld al lang hebt begrepen, ben ik vooral heel druk bezig met het schrijven en herschrijven van de diverse delen van de Stadstuin trilogie. Het eerste deel, ‘Maud’ ligt al een tijdje in de winkels. De recensies zijn over het algemeen heel erg goed en ik ben daar natuurlijk erg trots op. In de zomer heb ik de eerste versie van het tweede deel, ‘Britt’ afgerond. Dat boek ligt nu ter beoordeling bij de uitgever. Ik vind het erg spannend. In Hebbans leesclub, waar ‘Maud’ uitgebreid besproken is, heb ik al aangegeven dat ik erg mijn best ga doen om aan alle verwachtingen te voldoen. Dat is gemakkelijk gezegd en heel wat moeilijker gedaan. Dus ik verwacht dat er voor ‘Britt’ nog een stevige herschrijfronde aan te pas zal komen. Ondertussen ben ik begonnen met het derde deel; ‘Yara’. Dat vordert langzaam maar gestaag. Ik ben veel aan het nadenken hoe de serie moet eindigen. Ik heb nog diverse opties open staan. Hoe zou jij eigenlijk graag de toekomst zien voor de drie zussen?

 

Jeugdboek

Zoals eerder aangekondigd zal er in 2019, naast de twee laatste delen van de Stadstuin, ook een jeugdboek verschijnen. De exacte titel staat nog niet vast. Die zal ik later natuurlijk onthullen! Maar ik kan alvast wel een tipje van de sluier oplichten wat betreft de inhoud. Voor ik dat doe, moet ik eerst even een jeugdzonde bekennen. Ik was vroeger verslaafd aan boeken die zich op kostscholen afspeelden. Met name de verhalen van Enid Blyton over Pitty en de Dolle Tweeling en de Trebizon serie van Anne Digby heb ik talloze keren herlezen. Geen hoogstaande literatuur, dat weet ik, maar wel het leven waar ik als tiener van droomde. En op die droom is mijn nieuwe jeugdboek gebaseerd. Hierin komen drie heel verschillende meiden bij elkaar op een kamer terecht op de Oswald de Tragische school. Ze kunnen het niet met elkaar vinden, maar een vreselijke ontvoering dwingt hen om met elkaar samen te werken. En dan komt hun hele rustige kostschoolleven volledig op zijn kop te staan….

 

Zo, je bent weer op de hoogte voor nu. En heb je ideeën over de toekomst van Maud, Yara en Britt? Laat het me weten!