Ik ben een wandelblog gestart. Al een hele tijd geleden, hoor. Sommigen van jullie hebben hem misschien al wel voorbij zien komen. Eén van mijn voornemens voor 2018 is om dit wandelblog wat meer onder de aandacht te brengen. Waarom? Dat vertel ik hier.

 

Wandel Hotspots Holland

 

Mijn wandelblog heet ‘Wandel Hotspots Holland’. Ik heb een speciale reden om voor deze naam te kiezen. In mijn vrienden en kennissenkring sta ik er om bekend dat ik altijd wel ergens in Nederland een leuke wandeling, een leuk adresje of gewoon een bijzonder plekje weet. Ik vind het eerlijk gezegd heel erg leuk om aan mensen tips te geven over leuke uitjes. Al mijn hele leven reis ik enthousiast door Nederland om te wandelen, te fietsen of gewoon van de natuur te genieten. Er is zoveel moois te zien bij ons! Maar ook ik ontdek nog steeds heel veel nieuw moois in ons eigen Holland.

 

Wandelblog schrijven

 

Het laatste jaar besefte ik dat ik mijn passie voor schrijven, voor wandelen en voor het plannen van leuke dagjes uit in de natuur kan combineren. En zo is dit wandelblog ontstaan. Hoewel ik nu pas echt ermee aan de slag ga, kun  je er nu al een aantal leuke wandelingen vinden bijvoorbeeld  op de Veluwe, in Brabant en in Limburg. En wandelblog schrijven vind ik een leuke uitdaging want datgene wat ik heb gezien moet ik goed kunnen overbrengen op papier. En dat is toch wat anders dan het schrijven van een roman waarin alles gewoon in mijn hoofd zit. Het liefst wil ik natuurlijk dat door mijn enthousiasme mensen de wandeling ook daadwerkelijk gaan lopen. Maar ik doe dit ook uit professioneel oogpunt. Ik droom er natuurlijk stiekem van dat mijn blog zo populair wordt dat ik er geld mee kan verdienen. We kennen allemaal die verhalen wel van bloggers die miljonair zijn geworden met hun blog. Tja, dromen mogen we allemaal toch?

 

Leuke tips

 

Wat mijn wandelblog denk ik interessant maakt, is de koppeling met leuke adresjes in de buurt en wat praktische informatie over parkeren, route en dergelijke. Ik probeer daarnaast vooral wandelingen te beschrijven voor de gemiddelde wandelaar dus niet voor de kilometervreters die oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Hoewel zij ook op mijn blog terecht kunnen als ze het even een dagje rustig aan willen doen. Mijn blog is voor natuurliefhebbers overal in Nederland. Voor mensen die er even een dagje tussenuit willen om bij te tanken. Kortom voor wandelaars die opzoek zijn naar de mooiste Wandel Hotspots in Holland.

 

Dus vind je het leuk om te wandelen? Lees dan eens mijn wandelblog en trek eropuit!