Feedback is belangrijk voor een auteur. Dat merkte ik ook deze week weer. Mijn boek, ‘Wat te doen met de Stadstuin, Maud’, is terug van de uitgever voor een stevige herschrijfronde. Dat is voor mij de eerste keer dat ik echt commentaar krijg op de inhoud van het verhaal. En die feedback kan ik goed gebruiken. Want juist de tips van de uitgever zorgen ervoor dat het boek nog beter wordt.

 

Niet te klagen

 

Ik heb overigens echt niet te klagen. De feedback die de redacteur mij gaf was vooral heel positief. Ze vindt het een geweldig boek en ze vindt ook dat ik een talent heb om mensen en situaties neer te zetten. Kijk, van zulke feedback ga ik natuurlijk blozen! Het is toch spannend als een professionele redacteur je verhaal onder handen neemt, elke keer weer. Is het echt wel goed? Kan het echt wel uitgegeven worden? Die vragen blijf ik me stellen ook al is het contract ondertekend. Die twijfel is auteurs denk ik eigen.

 

Feedback voor een goed verhaal

 

Natuurlijk heb ik ook de nodige tips gekregen. Dingen die je zelf makkelijk over het hoofd ziet omdat je te veel bij het verhaal betrokken bent. Of omdat je het logisch vindt omdat jij het verhaal nu eenmaal kent en je even vergeet, hier en daar, dat je je lezers mee moet nemen. Ik heb in eerdere blogs wel gemopperd over het herschrijfproces, maar feit is dat ik niet zonder feedback kan. Straks, na even een paar weken worstelen, is het verhaal nog beter.

 

En dan jullie!

 

Daarna wordt het nog spannender want het allerbelangrijkste is natuurlijk de feedback van de lezers. Het wachten op de eerste reacties nadat het boek is verschenen is soms zenuwslopend. Maar ook deze feedback heb ik als auteur nodig. Tenslotte schrijf ik voor de lezers en pas als zij het boek ook goed vinden, ben ik geslaagd.

 

Dus kom maar op

 

Feedback is dus onmisbaar dus ik ben heel erg benieuwd naar jullie mening als ‘Wat te doen met de Stadstuin, Maud’ verschijnt. Ik hoop dat jullie me dat tegen die tijd laten weten. Nu ben ik nog even intensief bezig met het verwerken van de feedback van de redacteur. Nog één keer neem ik het hele verhaal door en dan, over een paar maanden, is het jullie beurt. Ik hoop dat jullie er veel plezier aan beleven!