Je bekijkt nu Interim opdracht doen en vijf keer voordeel halen

Interim opdracht doen en vijf keer voordeel halen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Werk

Je zou zeggen dat wanneer werk eenmaal loopt, er geen behoefte is aan externe krachten. Iedere vaste kracht doet zijn of haar ding en het werkproces draait als een tierelier. Dat mag in normale tijden zo zijn, alleen kan er van alles gebeuren in een bedrijf. Problemen omdat managers langdurig ziek worden of voortijdig afhaken. Kansen omdat er ineens groeipotentieel is of omdat de markt vanuit een andere niche beter betreden kan worden. Voor al dat soort problemen en kansen worden interimmers ingevlogen voor een interim opdracht. Capabele deskundigen die tijdelijk het roer even overnemen om het bedrijf van een behouden vaart te verzekeren.

Je wordt de choke van het bedrijf

Als interim-specialist is onafhankelijkheid bijna een must. Je maakt je eigen uren, zet zelfstandig je werk lijnen uit en bepaalt welk arbeidsritme voor jou werkt in de organisatie waar je ineens in terecht kwam. Je zet jouw kwaliteiten in voor een onderneming terwijl je geen deel uitmaakt van de heersende bedrijfscultuur. Dat verleent jou meer power want je hebt er geen moeite mee om bedrijfs futiliteiten te omzeilen.

Eerste keer tekenen voor een interim opdracht?

Wellicht heb je jezelf nog nooit als interimmer ingezet. Maar ben je er wel goed in. Bezoek dan eens zo’n online platform waar interimmers worden gevraagd. Het kan zo maar zijn dat je een uitdaging voelt opkomen en dat je de opdracht echt interessant vindt. Welk werk je ook doet, het gaat altijd gepaard met vijf grote voordelen die voor elke interim-professional de moeite waard zijn. Dit zijn ze:

1 Een uitdijend netwerk

Heb je een vaste baan, dan kijk je ook elke dag tegen dezelfde mensen aan. Een interimmer blijft echter voortdurend nieuwe mensen ontmoeten. Tijdens een interim-periode maak je dus kennis met almaar nieuwe lieden die in je contactenagenda terecht komen en zo je netwerk uitbreiden. Je vergroot daarmee de kans dat anderen je gaan vragen voor een tijdelijk project. Een uitdijend netwerk betekent meer kans op vervolgwerk.

2 Kennis- en ervaringsvermeerdering

Wordt er een interim opdracht geformuleerd, dan gaan organisaties sowieso ervan uit dat hun ‘tijdelijke’ professionals over zeker vier vaardigheden beschikken:

  • Flexibiliteit;
  • Knowhow;
  • Ervaring;
  • Dynamisch procesveranderingen sturen;

En die vier kwaliteiten zijn min of meer afhankelijk van kennis en ervaring. Met elk volgend interim-project groeit je ervaring en vermeerdert je kennis. Dat is dus win-win.

3 Geen regulier maar uitdagend werk

Je kunt zeggen wat je wilt maar interimmer zijn is nu niet bepaald saai. Soms word je ter plekke voor de leeuwen gegooid en soms wacht je een zeer korte instructie en daarmee mag je aan de slag om iets heel complex op te lossen.

4 Grensoverschrijdende opdrachten

Interimmers kunnen ook vaak in het buitenland terecht. Zo kun je nu eens in de koele, goed georganiseerde Duitse cultuur opereren. Om vervolgens in hectisch Italië de emoties te scheiden van de rationele processen. Als je niet echt gebonden bent aan Nederland kun je te kust en te keur terecht, zeker in de Europese Unie.

5 Goed geld verdienen

Meestal is een interim opdracht op basis van uurtarief. Dat is dan wel een bedrag waar alles in zit, tot en met je pensioen, je vakantiedagen en eindejaarsuitkering toe. Dat maakt niet uit. Je komt zeker een eind boven de inkomsten en extraatjes van een vast dienstverband uit.