Nieuwe mensen aannemen in de agri sector

Het aannemen van nieuwe mensen is absoluut geen gemakkelijke taak. Je kan soms tientallen sollicitanten hebben, en geen één die kans maakt. Wat kan helpen in zo’n geval is door naar een wervingsbureau toe te stappen. Zij proberen dan zo goed mogelijke matches te vinden tussen de werkgever en de werkzoekende. Het is belangrijk dat je daarvoor naar een bureau gaat dat verstand heeft van jouw sector. Als boer is het dus slim om naar een bureau te gaan voor werving en selectie agri. Deze mensen zijn gespecialiseerd in jouw sector en weten wat het CV en de werkervaring van de sollicitant daadwerkelijk voorstelt.

Tijdelijke manager in de agri sector

Als je nieuwe mensen nodig hebt in de agri sector, kun je ook een interim inhuren. Dit zijn zelfstandige en deskundige mensen die jouw bedrijf kunnen helpen, totdat een bepaald probleem is opgelost. Bovendien kunnen zij jou ook van het beste advies voorzien. Door een interim in te huren, heeft een bepaalde afdeling van jouw bedrijf weer houvast. Een interim is namelijk een tijdelijke manager, die wordt aangenomen voor een bepaalde taak. Werk je in de agri sector? Zoek dan niet zomaar een interim manager, maar een interim manager die ervaring heeft met agri. Zo weet jij zeker dat jouw werknemers iets hebben aan deze tijdelijke manager.

Makkelijke werk voor weinig geld

De agri sector komt regelmatig handjes tekort. Niet alleen voor grote klussen, zoals de interim manager, maar ook bij het plukken van gewassen bijvoorbeeld. Voor dit soort kleine, maar ontzettend belangrijke taken, kun je goed scholieren of studenten inhuren. Scholieren en studenten krijgen over het algemeen niet heel veel betaald, wat als werkgever natuurlijk mooi uitkomt. Echter, dit kan er ook voor zorgen dat zij hun werk minder serieus nemen. Het inhuren van scholieren en studenten in de agri sector is daarom een overweging die iedere tuinder of boer zelf moet maken. Misschien is goedkoop wel duurkoop?

Net afgestudeerden bij Universiteit Wageningen

Wil je mensen werven die gestudeerd hebben met als richting agri? Ga dan eens langs bij de Universiteit van Wageningen. Deze universiteit is namelijk gespecialiseerd in landbouw en voedsel. Er lopen daar dus een heleboel studenten rond die later een baan in jouw sector willen hebben. Probeer daarom eens in Wageningen mensen te werven. Een grote kans dat zij het wel zien zitten om als adviseur bij jouw bedrijf te gaan werken. Je zal contact moeten maken met deze studenten. Vaak kan dit door studieverenigingen te benaderen, of door bepaalde professoren of tutors te mailen.

Een eigen opleidingsprogramma maken

Heb je na al deze tijd nog niemand gevonden die goed binnen jouw bedrijf past? Dan zal je zelf actie moeten ondernemen. Het kan zijn dat je te kieskeurig bent, of dat de baan gewoon erg veel verantwoordelijkheden vraagt. Daarnaast kan het ook zijn dat je een pionier bent in jouw vakgebied, waardoor er bijna geen mensen zijn die gespecialiseerd genoeg zijn om bij jou te werken. In zo’n gevoel is het geen slecht idee om een eigen opleiding te maken. Dit klinkt heel groot maar dat hoeft het niet te zijn. Je kunt gewoon zelf een klein programmaatje ontwerpen, waarmee je potentiële werknemers kunt bijscholen en inwerken.